رژیم غذایی با محدودیت زمانی وتاثیرش بر تناسب اندام و سلامتی!

رژیم غذایی با محدودیت زمانی (TRF) یعنی پرهیز از خوردن به مدت معین به طور منظم. محققان دریافته­اند که این الگوی تغذیه، تعادل روزانه میکروبیوم روده را بازیابی میکند. این تعادل به علت رژیم غذایی پرچرب و دسترسی آزادانه به غذا مختل شده بود. در این دوره‌های زمانی منظم، باید بین دو وعده غذایی حداقل ۱۲ ساعت فاصله بیندازید. این روش به تنظیم بدن کمک میکند. رژیم غذایی برای کسانی که خواهان بهبود سوخت‌و‌ساز و سلامت عمومی خود هستند مفید است. به‌طور‌معمول این دوره‌های زمانی پرهیز غذایی به منظور کاهش وزن می­تواند به حداکثر ۱۴ تا ۱۶ ساعت در روز نیز برسد. نوع دیگری از تغذیه با زمان محدود تحت عنوان «روزه منقطع‌» یا رژیم غذایی ۵:۲ شناخته می­شود. در این رژیم غذایی محدودیت خوردن فقط دو روز در هفته رعایت می‌شود. رژیم ۴:۳ یا «یک روز‌ درمیان» روش دیگری است که در آن محدودیت‌های غذایی یک‌روز رعایت می‌شود.

فواید رژیم غذایی با محدودیت زمانی

تغذیه با زمان محدود، تعادل روزانه میکروبیوم روده و وزن را حفظ می­کند. این رژیم غذایی، نوسانات میکروبیوم روده، ژن­های ریتم شبانه­روزی، سیگنال­دهی اسید صفراوی و میزان پپتید شبه گلوکاگون 1 را تنظیم می­کند. نوسانات میکروبیوم روده برای ریتم­های شبانه­روزی محیطی طبیعی، ضروری است که هر دو در چاقی ناشی از رژیم غذایی (DIO) مختل می­شوند. اگرچه این رژیم غذایی و الگوی تغذیه، ریتم شبانه­روزی روده را حفظ می­کند و در برابر DIO محافظت می­کند، اما تأثیر بسیار کمی بر پویایی میکروبیوم روده سکوم دارد.

تأثیر تغذیه با زمان محدود بر ترکیب میکروبیوم روده

محققان تأثیر رژیم غذایی با محدودیت زمانی را بر ترکیب میکروبیوم روده و رونوشت در موش نشان داده­اند. ریتم‌های دینامیکی ترکیب میکروبیوم روده و رونوشت در چاقی ناشی از رژیم غذایی کاهش می‌یابد. محققان برای بررسی اثرات TRF بر فعالیت چرخه‌ای روده میزبان، نمونه‌های روده را از موش‌هایی آزمایشگاهی جمع‌آوری کردند. در این مطالعه مشخص شد این ریتم تغذیه­ای، وزن بدن و سطوح گلوکز خون را علی‌رغم دریافت غذای ایزوکالری در مقایسه با DIO بهبود می‌بخشد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *